Nasza filozofia

Naturalne składniki

Codziennie rano do każdej z naszych Kuchni przyjeżdża dostawa świeżych składników. Wszystkie dania przygotowujemy od podstaw, niczego nie mrozimy. Nie uznajemy chemicznych ulepszaczy smaków, nasze potrawy doprawiamy tylko naturalnymi przyprawami. Smaki w naszych restauracjach tworzą ludzie.

Sezonowość

Wiemy, że pomidory pełnię smaku i aromatu osiągają późnym latem, naprawdę słodkie truskawki dostaniemy w czerwcu, a czas na dynię i jabłka to jesień. Respektujemy naturalny rytm natury i używamy tego, co oferuje nam w różnych porach roku. Warzywa i owoce jedzone w sezonie są smaczniejsze i zdrowsze niż mrożone lub sztucznie hodowane.

Zmienne menu

Nasze menu zmienia się każdego dnia – układając je staramy się, aby każdy znalazł w nim coś dla siebie. Nie jest ono długie (aby zachować stały obrót świeżych składników) ale zawsze dostępne są zarówno potrawy mięsne jak i wegetariańskie lub wegańskie.

Ty decydujesz

Spośród kilku propozycji dostępnych każdego dnia wybierasz te dania, na które masz ochotę. Wszystkie potrawy i dodatki możesz dowolnie mieszać i łączyć według własnego uznania. Komponując swój posiłek decydujesz o wielkości porcji, za którą ostatecznie zapłacisz.

Szacunek dla tradycji

Kuchnia polska jest bazą większości naszych potraw. Wynika to ze świadomości bogactwa naszej natury i szacunku do wieloletnich tradycji. Staramy się jednak aby w naszym menu coś dla siebie znalazły również osoby poszukujące nowych smaków z kuchni całego świata.